Elektromekanik sensörler
Fotoelektrik sensörler
Aktif ve pasif saha kutusu modülleri
Güvenlik modülleri ve güvenlik kontrolörleri
Sensörden buluta sürekli iletişim ile kapsamlı teşhis seçenekleri

Buradasın

İçerik

Yeni Akıllı Güvenlik Çözümü

Schmersal grubu bu yılki SPS IPC Drives'da ilk defa bir Safety-to-Cloud çözümü tanıttı. Schmersal'in SD arayüzüyle donattığı tüm güvenli şekilde kapalı tutma ve güvenlik sensörleri ile güvenlik ışık bariyerleri, PSC1 ya da SD-Gateway güvenlik kumandası ayrıca Edge-Gateway Daten üzerinden istenen buluta aktarılabilir. SD ("Seri teşhis") arayüzü güvenlik sensörlerinin ve kapalı tutma birimlerinin güvenilir olmayan verilerinin güvenli seri devrelere aktarılması içindir. Akıllı Güvenlik Çözümü ile tüm çevrimsel SD arayüz sensör verileri buluta aktarılabilir. Bulut içinde bu çevrimsel SD verilerinin bağlanması kullanıcıya kapsamlı teşhis olanakları sunar, bunlar arasında örn. devre çevrimleri, güvenliğin durumu, sınır alanı uyarıları, mesafe uyarıları ve daha fazlası da vardır. Edge-Gateway verileri M2M iletişimi için standart protokol olan OPC UA formatında gönderir.

Bu teşhis bilgileri ekranda görüntülenebilir ve tablet ya da cep telefonu gibi mobil cihazlar üzerinden açılabilir. Böylece üretim süreçlerinin kurulum yerinden bağımsız kontrol edilmesine olanak sağlar. Verilerin Dashboards üzerinden görüntülenmesi için ör. tablo, diyagram ya da grafik biçiminde sayısız faydalı işlevsellikler sunan geçerli bulut platformu Microsoft Azure kullanılır.

Schmersal grubu Endüstri 4.0 proje yöneticisi Siegfried Rüttger, "Böylece müşterilerimize mutlak üretici ve sistemden bağımsız çözümler sunarız, böylece hangi Cloud'u kullanmak istediğinize kendiniz karar verebilirsiniz", açıklamasını yapıyor.

 

Akıllı Güvenlik Çözümü öngörülü bir servise olanak sağlar

Siegfried Rüttger, "Akıllı Güvenlik Çözümü ile sensörden buluttan teşhis bilgilerinin iletilmesini sağlayarak, öngörülü bakım ve servis için öncü adımlar atıyoruz," şeklinde açıklama yaptı. Kullanıcılar örneğin makinenin ne sıklıkla çalıştığına ve işletim saatlerinin sayısına ve bileşenlerin ileriye dönük aşınmasına dair bilgilere ulaşabilir böylece erken değiştirme mümkün olur ve makinenin durma süreleri önlenebilir. Güvenlik ışık perdelerinin sisteme entegre edilebilmesi de ayrıca bir avantajdır. Örneğin ışık perdesinin sensörlerinde kirlenme oluşursa bunun sonucunda sinyal gücü azalırsa ışık bariyeri/perdesi güvenli bir şekilde kapanabilecek şekilde optik bir uyarı bildirimi verilir böylece erkenden düzeltici önlemeler alınabilir.

 

 

 

 

Bölünmüş içerik