Elektromekanik sensörler
Fotoelektrik sensörler
Aktif ve pasif saha kutusu modülleri
Güvenlik modülleri ve güvenlik kontrolörleri
Sensörden buluta sürekli iletişim ile kapsamlı teşhis seçenekleri

Buradasın

İçerik

İnce tasarım - Yüksek seviyeli kodlama

Schmersal grubu pazara yeni bir elektromekanik emniyet kilidi sunuyor: AZM150, ince bir tasarıma ve 1,400 Newton'luk bir kapalı tutma kuvvetine sahiptir. AZM150 emniyet kilidi, farklı montaj durumları için üç farklı aktüatör ile kombine edilebilir: sürgülü kapılar için düz bir aktüatör, büyük döner kapılar için açılı bir aktüatör ve daha küçük döner kapılar için hareketli bir aktüatör. Kilidin bir avantajı, - vidalama yerine - sadece kapağı yerleştirerek kilitlenebilen döner aktüatör kafasıdır. Döner aktüatör kafası, iki yerleştirme yuvası ile çeşitli montaj pozisyonları ve yaklaşma olanakları sağlar. Bu özellik sayesinde kilit çok yönlü kullanılabilir.


AZM150 emniyet kilidi, yüksek güvenlik standardı ile birleştirilebilen elektromekanik bir versiyondur: Kilit, standart olarak düşük kodlama seviyesi ve isteğe bağlı olarak yüksek kodlama seviyesi ile temin edilebilir. Kullanıcı için avantaj: Yüksek kodlamada, erişilemeyen veya gizli bir pozisyonda montaj gibi ISO 14119'a göre kilitleme cihazlarından kaçınmak için daha az ek önlem gereklidir. Schmersal, yüksek kodlamalı elektromekanik emniyet şalterleri ve kilitleri sunabilen tek üreticidir.

AZM150 ince ve yerden tasarruf sağlayan tasarımı nedeniyle özellikle daha küçük makineler, aynı zamanda paketleme ve takım tezgahları için de uygundur. Emniyet kilidi hem enerji ile açma hem de enerji ile kapama versiyonlarında temin edilebilir. Enerji ile açma prensibi ile çalışan kilitler, tercihen insanları tehlikeli dönüş hareketlerinden korumak için gerekli olduğunda kullanılır. Enerji ile kapama prensibine sahip kilitler, bir hata durumunda, örneğin bir elektrik kesintisinde, tehlikeli bölgeye erişim sağladıkları için özellikle proses koruması için uygundur.
Azm150'nin pratik bir özelliği, bir montaj plakası kullanılarak kilidin 40mm oluk profillere kolayca monte edilmesidir. Buna ek olarak, istendiği takdirde bir kaçış açma sistemi veya acil durum açma sistemi ile donatılabilir.

Talep edilmesi durumunda, AZM150 isteğe bağlı olarak kilitleme pensesi ile birlikte temin edilebilir: Bu, daha büyük ve içinde girilebilen makine ve sistemlerde bakım ve onarım çalışmaların sırasında operatörlerin yanlışlıkla içeride kalmasını önler. Bunun için servis personeli tehlike bölgesine girerken kilit içerisine yerleştirilen kilitleme pensesine bir kilit takar. Böylece koruma tertibatının kapısı kapatılamaz ve makinenin istemeden çalıştırılması önlenir. Kilitleme pensesine altı adede kadar kilit takılabilir, yani tehlike blgesinde aynı anda en fazla altı kişi bulunabilir.

Bölünmüş içerik